11 februar 2009

NHO ønsker Utdanningshåndslag

NHO konferanse 11. februar 2009:

"Flere store foretak gir gaveprofessorater og stipender for å styrke utdanningen og forskningen på fagområder som er av betydning for bedriften. Denne type samarbeid vil NHO ha mer av. Det kan skje ved at myndighetene innfører en ordning med såkalt Utdanningshåndslag. Forslaget ble fremmet på dagens NHO-konferanse ”Hva må til for å løfte store bedrifters forsknings- og utviklingsinnsats”:

- Selv om Norge er forholdsvis godt skodd på virkemiddelsiden når det gjelder store bedrifter, bør det opprettes et par nye for å stimulere deres FoU-innsats, sier direktør for næringspolitikk i NHO, Petter H. Brubakk (bildet). Han pekte særlig på ett tiltak:

- Vi har registrert at flere store bedrifter er opptatt av å styrke samarbeidet med universiteter og høyskoler når det gjelder utdanning for forskning. Bedriftene gir uttrykk for at de gjerne vil samarbeide nærmere med høyere læresteder når det gjelder utdanning av kandidater, så som undervisning, temavalg når det gjelder diplomoppgaver og veiledning. En hensikt er å bli bedre kjent med studentene, slik at man kan rekruttere de beste blant dem. Man ser også for seg muligheter for samarbeid om FoU-prosjekter."

Se presentasjon her.